Κεφτεδάκια Τηγανιτά με Δυόσμο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο) και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο αλλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά, το μαϊντανό, το δυόσμο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αβγό, ούζο και τη ψίχα μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αν θέλουμε με σάλτσα τομάτας ή μία σάλτσα γιουρτιού.


Μικρά μυστικά: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι και λίγα-λίγα κάθε φορά για να μη πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και έχει σαν συνέπεια τα επόμενα να βράζουν στο λάδι. Για να μή μας γεμίσει το τηγάνι αλεύρι και χαλάσουμε το λάδι, πριν ρίξουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι τα περνάμε λίγο από τη σήτα να φύγει το παραπάνω αλέυρι. Τα κεφτεδάκια πρέπει να χαρακτηρίζονται από το έντονο άρωμα του δυόσμου, γιαυτό, βάλτε λίγο παραπάνω.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. ψίχα μπαγιατικου ψωμιού
  • 1 αβγό
  • λίγο ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλέυρι


Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...