Κέικ με Καφέ και Καρύδια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μία στρογγυλή φόρμα 24εκ.
 
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε τα αβγά σε δόσεις (ένα-ένα). Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε στο μίγμα μία κουταλιά σούπας καφέ συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά στο μίγμα όσο καφέ χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός που θα πέφτει εύκολα απο το κουτάλι.

Κρατατε στην άκρη τον υπόλοιπο καφέ για το γλάσο.

Προσθέτετε στο μίγμα τα καρύδια και ανακατεύετε.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά σε χαμηλή θέση και χωρίς να ανοίξουμε τη πόρτα του φούρνου για τουλάχιστον 25-30 λεπτά.

Ετοιμάζετε το γλάσο.
Χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τον υπόλοιπο καφέ. Αν το μίγμα βγαίνει πολύ μαλακό προσθέτετε λίγο ζάχαρη ακόμα.

Κόβετε το κέικ σε οριζόντια 3 κομμάτια. Βάζετε κάτω το πρώτο κομμάτι και με μία σπάτουλα το αλείφετε με γλάσο. Βάζετε από πάνω το επόμενο κομμάτι και επαναλαμβάνετε. Τέλος το τρίτο κομμάτι και τελειώνετε με γλάσο.

Διακοσμείτε με λίγα καρύδια και έτοιμο...

Συστατικά

Υλικά για 12 άτομα
  • 3 κουτ. Σούπας καφέ στιγμιαίο,διαλυμένο σε 200 ml νερό
  • 200 γρ καρύδια, στη μέση
  • 200 γρ Φαριν-απ
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία
  • περιβάλλοντος
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ σούπας μπέϊκιν πάουντερ
Γλάσο:
  • 200 γρ βούτυρο
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!