Χοιρινή Μπριζόλα με Σος Γιαουρτιού και Ρύζι με Σαφράν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο φούρνο πρώτα στους 140-150 βαθμούς για 15 λεπτά γυρίζοντάς τες μία φορά και μετά στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν όσο ψημένες τις τρώει ο καθένας.

Ταυτόχρονα βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο λέει το πακέτο προσθέτοντας του τα στίγματα του κρόκου, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι από αυτό που έχουν βγάλει οι μπριζόλες, λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο νερό από το ρύζι που βράζει, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας περίπου για 10 λεπτά. Αποσύρουμε μόλις είναι έτοιμη.

Σουρώνουμε το ρύζι και αν θέλουμε το κρυώνουμε. Φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού βάζοντας στο γιαούρτι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λίγο μαϊντανό, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα να κρυώσουν λίγο σε μισάνοιχτο φούρνο.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο τη μπριζόλα, δίπλα ρύζι τη σάλτσα ξεχωριστά και τη σος γιαουρτιού σε ατομικό μπολάκι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 300 γρ. ρύζι basmati
  • 8 μανιτάρια λευκά
  • 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...