Γαύρος Τουρσί για Ούζο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αφαιρόυμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τους γαύρους, στη συνέχεια τους φιλετάρουμε (δείτε βίντεο) και τους πλένουμε σε άφθονο νερό. Ξεπλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.
 
Τους βάζουμε σε ένα σκεύος και τους σκεπάζουμε με ξίδι. Τους αφήνουμε στο ξίδι για περίπου 3 ώρες, για να ψηθούν.
 
Βάζουμε τους γαύρους σε ένα ανάλογο γυάλινο μπολ μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα τουρσιά ,προσθέτοντας λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι.

Τους διατηρούμε στο ψυγείο και τον συνοδεύουμε με ουζάκι.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 1 κιλό γαύρο μεσσαίο μέγεθος
  • διάφορα τουρσιά (καρότο, λάχανο, αγγουράκι)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...