Ο καφές σαν λίπασμα

Αγρότης με φρεσκότατο καφέ.
Ο αγαπημένος μας καφές εκτός από την απόλαυση που δίνει σε εμάς μπορεί να γίνει ένα ιδανικό, αγαθό λιπασμα για τα λουλούδια μας. Είδη κάποιες αλυσίδες δίνουν το υποπροϊόν του καφέ για λιπάσματα.

Η φλούδα του και ο πολτός του είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κάνοντας τον ιδανικό για τη συγκεκριμένη χρήση. Μάλιστα ο πολτός σαν υποπροϊόν (το κατακάθι), περιέχει άζωτο, θείο, φώσφορο, μαγγάνιο, μολυβδένιο, βόρειο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο και ασβέστιο.

Μπορούμε λοιπόν να πετάξουμε το χρησιμοποιημένο καφέ στα λουλούδια μας ή στο κήπο και μάλιστα να δούμε πολύ καλά αποτελέσματα. Τέλος αν φτιάχνουμε γαλλικό μπορούμε να κάνουμε τα χάρτινα φίλτρα βάση για τις γλάστρες μας βάζοντας από πάνω το πετραδάκι και μετά το χώμα.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!