Φιλετάκια Στρογγανώφ με Ελληνική Sour Creme

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φιλετάκια το φιλέτο μόσχου.

Φτιάχνουμε την ελληνική sour creme βάζοντας όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα φιλετάκια μόσχου. Τσιγαρίζουμε, σε δυνατή φωτιά, απ΄όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το Μεταξά και με έναν αναπτήρα φλαμπάρουμε.

Ρίχνουμε την ελληνική sour creme, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα λίγο πηχτή.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 μεγάλο φιλέτο μόσχου
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζ. κρασί λευκό
  • ½ φλυτζ. Μεταξά
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
για την sour creme:
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • 1 φλυτζ. ξινόγαλα
  • ½ φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!