Ιταλική Σαλάτα Caprese

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες με ένα οδοντωτό μαχαίρι.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα επίσης σε φέτες αλλά με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο όπως στη φωτογραφία, πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κάνουμε και ένα πέστο βασιλικού για σάλτσα, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα μας.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.