Χοιρινό Κότσι με Λάχανο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βράζουμε το κότσι σε κρύο αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κότσι μέσα στο νερό για άλλα 30 λεπτά.
 
Βάζουμε το κότσι σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για δύο ώρες. Στην αρχή στους 150 βαθμούς για μία ώρα και άλλη μία ώρα στους 180 μέχρι να κάνει μία τραγανή κρούστα στο εξωτερικό του.
 
Ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου και το αφήνουμε μέσα να “αναπνέει” για άλλα δέκα λεπτά.
 
Ταυτόχρονα από τη βάση του ταψιού παίρνουμε τα μισά υγρά που έχει βγάλει το κότσι. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα υγρά από το κότσι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε και δοκιμαζουμε τα καρυκέυματα.
 
Σερβίρουμε το κότσι σε ξύλινη πιατέλα και δίπλα το λάχανο σε ένα μπολ.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 χοιρινό κότσι ολόκληρο
  • νερό για το βράσιμο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • λίγο ελαιόλαδο
για τη γαρνιτούρα:
  • ¼ λάχανο ψιλοκομμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...