Χοιρινό Ρολό με Ντρέσινγκ Ροδιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε το ρολό στο φούρνο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40 λεπτά και στη συνέχεια στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για να του αφαιρέσουμε το δίχτυ και κατόπιν το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
 
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ:
Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια. Χτυπάμε τα μισά στο γουδί να βγάλουν τους χυμούς τους και κρατάμε τα άλλα μισά.
 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα χτυπημένα ρόδια και συνεχίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και εν συνεχεία προσθέτουμε το βαλσάμικο. Ένα λεπτό μετά προσθέτουμε το ζωμό από το ψήσιμο και βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
 
Τέλος περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι.
 
Σερβίρουμε τις φέτες του χοιρινού περιχύνοντας τη σάλτσα και ντεκοράροντας με τα υπόλοιπα ρόδια.

Καλή σας όρεξη..

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1,2 κιλά χοιρινό ρολό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
για το ντρέσινγκ:
  • 2 ρόδια
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ζωμό από το ψήσιμο του ρολού
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ. σούπας βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!