Καλαμαράκια Γεμιστά με Φέτα και Σάλτσα Ντομάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε το κεντρικό κόκκαλο από το υπόλοιπο σώμα. Πλένουμε καλά να φύγουν τα εξωτερικά κολλώδη στίγματα και στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα κρατάμε στην άκρη.
 
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και βάζουμε τη κάπαρη σε νερό για να ξαλμυρίσει. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
 
Βάζουμε τις 3 κ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη κάππαρη, τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη φέτα και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά για 4-5 λεπτά.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
 
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό από τα καλαμαράκια με τη γέμιση και κλείνουμε την άκρη τους με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας.
 
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με τη γέμιση που περίσσεψε και με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
 
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Τα πρώτα 15 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και κατόπιν ξεσκέπαστα.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό καλαμαράκια (μικρά η μεγάλα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
για τη γέμιση:
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 3-4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ. σούπας κάππαρη
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!