Βακαλάος στη Λαδόκολλα με Τηγανιτά Πράσα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια των τριών περίπου εκατοστών. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και και γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 
Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
 
Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα: μία φέτα λεμονιού, από πάνω ένα κομμάτι βακαλάο, άλλη μία φέτα λεμόνι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, κρόκο Κωζάνης και κλείνουμε με σπάγγο.
 
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
 
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C για 10-15 λεπτά και αποσύρουμε.
 
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με τη λαδόκολλα ανοιγμένη και γαρνίρουμε με τα τηγανισμενα πράσα.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 8 φιλέτα βακαλάου
  • 8 κομμάτια λαδόκολλα 30*30 cm.
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • ½ γρ. κρόκο Κωζάνης
  • 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 4-5 κλων. άνηθο
  • 2 πράσα
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!