Μηλόπιτα Μιλφέϊγ

Προετοιμάζουμετο χώρο εργασίας.
 
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ανάλογο με το μέγεθος των φύλλων σφολιάτας και τα ψήνουμε ένα-ένα τρυπώντας πρώτα με ένα πηρούνι.
 
Μόλις πάρουν χρώμα τα φύλλα και φουσκώσουν τα αποσύρουμε.
 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος στα τρία το κάθε φύλλο.
 
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
 
Τα βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο κανέλα.
 
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
 
Ξεκινάμε να στρώνουμε το μιλφέιγ.
 
Βάζουμε κάτω μία στρώση φύλλο, από πάνω μήλα, καρύδι τριμμένο και λίγο άχνη.
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και τελειώνουμε με ένα φύλλο κρούστας. Προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη άχνη και καρύδι τριμμένο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

για 12 μερίδες περίπου
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 κιλό μήλα πράσινα
  • 150 γρ. καρύδια
  • 1 λίτρο νερό (περίπου)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • λίγο βούτυρο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!