Μοσχαρίσια Φιλετίνια με Αρχαιοελληνική Σάλτσα Οξύμελι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το πουρέ. Δείτε σχετική συνταγή.
 
Κατόπιν κάνουμε τη αρχαιοελληνική σάλτσα οξύμελι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα  και τα αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση.  Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη.
 
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετίνια πάχους σχεδόν ενός εκατοστού και λίγο λιγότερο. Αλατοπιπερώνουμε.
 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ½ φλιτζ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ταυτόχρονα του προσθέτουμε το θυμάρι για να πάρει άρωμα.
 
Βάζουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι και τα σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σε δυνατή φωτιά θα χρειαστούνε περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
 
Σβήνουμε με το Μεταξά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα. Μόλις σβήσει η φωτιά προσθέτουμε το οξύμελι και συνεχίζουμε στη φωτιά για ένα λεπτό περίπου ακόμα.
 
Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία από πουρέ πατάτας.
 
Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού θυμάρι
  • ¼ φλιτζ. Μεταξά
  • ¼ φλιτζ. οξύμελι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
γαρνιτούρα:
  • πουρές πατάτας
για τη σάλτσα:
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ξύδι
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • λίγο κανέλλα
  • λίγο τζίντζερ
  • ½ κ. σούπας αλάτι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!