Μύδια Σαγανάκι με Ντομάτα Βασιλικό και Φέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βασιλικό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το σκόρδο και τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη στο χοντρό.
 
Σε μία μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα μύδια, σωτάρουμε για ένα λεπτό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και κλείνουμε το καπάκι, αφήνουμε να αχνιστούν για 5-7 λεπτά.
 
Μετά ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τη κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν δεν έβγαλαν αρκετό οι ντομάτες.
 
Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη φέτα και τα μυρωδικά, βράζουμε για άλλα 3 λεπτά.
 
Σερβίρουμε σε βαθύ πήλινο πιάτο και πασπαλίζουμε και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • ½ kg. μύδια μισό κέλυφος καταψυγμένα
  • 150 γρ. φέτα Καλαβρύτων
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 15-20 φύλλα βασιλικού
  • λίγο δυόσμο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 μπαχάρια
  • μία κανέλλα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!