Ρυζοσαλάτα με Γαρίδες και Λουκάνικο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (δείτε το σχετικό βίντεο).
 
Σοτάρουμε στο λάδι το ζαμπόν, τις γαρίδες και τα λουκάνικα για 10 περίπου λεπτά.
 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά και ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για λίγη ώρα.
 
Μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον ζωμό του κρέατος.

Αφού αλατοπιπερώσουμε ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
 
Στο τέλος προσθέτουμε τις τσιγαρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού και αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν λίγο ακόμη.
 
Βγάζοντας το φαγητό μας από την φωτιά το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει.
 
Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας γύρω γύρω τις γαρίδες.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ½  φλιτζάνι ρύζι
  • 200 γρ. γαρίδες βρασμένες
  • 100 γρ. λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε φέτες ψιλές
  • 1 φέτα χοντρή ζαμπόν κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ζωμό κρέατος
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τσιγαρισμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!