Κουνέλι Στιφάδο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το λαγό ή το κουνέλι σε μερίδες.
Φτιάχνουμε μία μαρινάδα σε μία λεκανίτσα με το κρασί, το μπαχάρι, το ξίδι, ελαιόλαδο, το γαρύφαλλο και τη κανέλα. Προσθέτουμε το κρέας μας στη λεκανίτσα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον αν έχουμε λαγό ή για 1 ώρα αν έχουμε κουνέλι.

Στη συνέχεια το στραγγίζουμε (κρατάμε τη μαρινάδα) και τσιγαρίζουμε το λαγό σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το λαγό με μία τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε για αρκετή ώρα ολόκληρα. Μόλις ροδίσουν ξαναβάζουμε μέσα στη κατσαρόλα το λαγό. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες (δείτε πως στις Παρατηρήσεις), αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό να καλυφθεί ο λαγός και βράζουμε για 1 ½ περίπου ώρα.
 
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια.

Ενδιαφέρουσα και η ζακυνθινή εκδοχή με δαμάσκηνα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κουνέλι ή λαγό
  • 7-8 τομάτες ώριμες μεσαίες
  • 20 γρ. τοματοπελτέ
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • 3 κ. σούπας ξίδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 μπαχάρια
  • λίγο γαρύφαλλο
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!