Σούπα με Φακές

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο).
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομέτες (δείτε φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βάζουμε τις σε μία λεκάνη-μπασίνα με κρύο νερό και αφαιρούμε τα ξένα σώματα που επιπλέουν. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.

Ζεματίζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο) και και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας.
 
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη τομάτα, τα καρυκεύματα, το ελαιόλαδο και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά. Προσθέτουμε το τοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό και το ξύδι.

Συνεχίζουμε για 20 λεπτά το βράσιμο, ελέγχοντας τα καρυκεύματα και προσθέτουμε τη ρίγανη.



Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. φακές μέτριες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 τομάτες ώριμες
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τοματοπελτές
  • ρίγανη
  • ξίδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!