Μοσχαράκι Ραγού Κόκκινο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στις φωτογραφίες και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες). Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τις τομάτες, νερό ή ζωμό κρέατος, τη πάστα τομάτας αραιωμένη σε λίγο νερό και τα καρυκεύματα.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι και τέλος περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι, πιέζοντας για να βγούνε όλοι οι ζωμοί.


Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι λευκό... Πείνασα...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 μεγάλη κ. σούπας αλέυρι
  • 6-7 ντομάτες ώριμες
  • 30 γρ. τοματοπελτέ
  • ½ φλυτζ. λευκό κρασί
  • νερό ή ζωμό κρέατος

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!