Ντολμαδάκια αλα Γιαλατζί

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεκινώντας θα ζεματίσουμε τα αμπελόφυλλα για 12-15 λεπτά σε νερό που βράζει αλατισμένο. Τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε προσεχτικά για να μην μας σπάσουν.

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα καθώς επίσης και τα μυρωδικά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.

Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια με προσοχή, να μήν τα παραγεμίσουμε και μας σπάσουν κατά το μαγείρεμα γιατί το ρύζι θα τραβήξει υγρά και θα διογκωθεί.

Τα στρώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε από πάνω με ένα πιάτο και προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια.

Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Τα σερβίρουμε κρύα ή ζεστά.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 20 τεμ. αμπελόφυλλα
  • 1 φλυτζ. ρύζι γλασέ
  • ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμός)

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Πιπέρι μαύρο

    Μάθετε τα πάντα για το τροπικό μαύρο πιπέρι με λίγα λόγια και συνοπτικά.