Κις Λαχανικών

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ενσωματώνουμε δουλεύοντάς το με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το κρόκο αυγού, το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας να το δουλέυουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λίγο σφικτή. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Φτιάχνουμε πρώτα τη πίτα:
Βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα μας. Ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε μέσα. Τη τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Δείτε πως στρώνουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα εδώ.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 175ο C. Τη ψήνουμε στο κάτω μέρος-μάτι του φούρνου και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τότε την βγάζουμε.
 
Ξεκινάμε και προετοιμάζουμε τη γέμιση:
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να αποβάλουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
 
Βάζουμε στη τάρτα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για μία στρογγυλή φόρμα)
για τη ζύμη:
  • 1 ½ φλυτζ. αλεύρι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ. σούπας νερό
  • αλάτι
για τη γέμιση:
  • 2 αβγά
  • 50 ml. γάλα φρέσκο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • πιπέρι φρέσκο
  • αλάτι ψιλό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...