Κροστίνι με Πατέ Μανιταριών

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες, τους αλείφουμε λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να σκληρύνουν.
 
Προετοιμάζουμε το πατέ μανιταριών:
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα μανιτάρια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να γίνονται διάφανα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (το μυρίζουμε για να καταλάβουμε αν εξατμίστηκε).
 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
 
Βάζουμε στα κροστίνι γέμιση και πασπαλίζουμε με λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 μπαγκέτα μαύρη
  • λίγο βούτυρο μαλακό
για τo πατέ μανιταριών:
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι χοντρό
  • λίγό σκόνη τζίντζερ
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1 κ. σούπας ούζο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...