Καυτερό Γκασπάτσο με Κρουτόν

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές μας. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε την καυτερή πιπεριά στο μπλέντερ με λίγο νερό και τη πολτοποιούμε. Τη κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα μτοματάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη πολτοποιημένη πιπεριά, το σκόρδο λιψμένο, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το νερό ή ζωμό κότας άν έχουμε, το ξίδι, το ταμπάσκο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή αν έχετε μπλέντερ χειρός ακόμα καλύτερα. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα, μάλιστα, έτσι θα γίνει πιο νόστιμο.

Κόβουμε τα ψωμάκια του τοστ σε τετραγωνάκια των 1,5 εκ. Βουτυρώνουμε ένα τηγανάκι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε.

Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και σερβίρουμε με τα κρουτόν.

Συστατικά

(για 4 μπολάκια)

  • 1 τεμ. πιπεριά καυτερή
  • 2 κ.σ. νερό
  • 50 χλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντοματάκια Πομοντόρο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι κόκκινο
  • 1 τεμ. αγγούρι χοντροκομμένο
  • ½ τεμ. πιπεριά κόκκινη
  • ½ τεμ. πιπεριά κίτρινη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί άσπρο χωρίς κόρα
  • 250 χλ. νερό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • ταμπάσκο κ.π.
  • 2 τεμ. ψωμάκια τοστ χωρίς τη κόρα
  • αλάτι-πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!