Αυγά με Σπαράγγια και Φρέσκια Ρόκα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και βράζουμε τα αυγά για 8-9 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
 
Ταυτόχρονα με ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω, μέχρι να φανεί η σάρκα τους.
 
Κατόπιν τα βράζουμε σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
 
Πλένουμε καλά τη ρόκα δύο φορές.
 
Κατόπιν σερβίρουμε όπως δείχνει η φωτογραφία. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
 
Καλή σας όρεξη…
Χαρές…
 
 
Μικρά μυστικά: Τα σπαράγγια και ειδικά τα φρέσκα είναι superfood της φύσης. Έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το συκώτι και τα πάνγκρεας και έτσι είναι ιδανικά για ... αλκοολικούς... Φέτε τα μετά από πολύ ποτό και ξεχάστε το hangover…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 8 αυγά
  • 1 μπουκέτο σπαράγγια φρέσκα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!