Οι Βάσεις της Κουζίνας

Άρθρα

  • Σάλτσα Μπεσαμέλ

    Σάλτσα Μπεσαμέλ

    Απαραίτητη και πολύ εύγευστη αυτή η μικρή γαλλιδούλα. Με αναλυτικές φωτογραφίες.
  • Διάφορα Βούτυρα

    Διάφορα Βούτυρα

    Βούτυρο ελιάς, πομάν και άλλα, με βίντεο για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τα φτιάξετε. Με τη συνοδία μίας μπαγκέτας είναι ένα υπέροχο ορεκτικό.
  • Ντιξέλ - duxelles

    Ντιξέλ - duxelles

    Το ντιξέλ το χρησιμοποιούμε για να σκεπάσουμε ένα ψάρι ή ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος παρασκευασμένο (δηλαδή έτοιμο-ψημένο ή βρασμένο), που θα το γκρατινάρουμε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά για να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Πατ Α Φριρ - pate a frire

    Πατ Α Φριρ - pate a frire

    Ζύμη-χυλός που φτιάχνουμε για να περάσουμε ένα τρόφιμο (ψάρι-λαχανικό-φρούτο-κρέας-κοτόπουλο), όταν θέλουμε να το κάνουμε τηγανητό.
  • Ρου Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο

    Ρου Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο

    Τρόπος για να μειωθεί ο όγκος μιας σάλτσας, ζωμού ή φον, ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο υγρό ή για να φτιάξουμε μία μπεσαμέλ.
  • Σαλαμούρα - Saumure

    Σαλαμούρα - Saumure

    Για τη διατήρηση τυριών, λαχανικών, κρεάτων και ψαριών.
  • Ζωμός Λαχανικών

    Ζωμός Λαχανικών

    Απαραίτητος για μαγειρευτά, σούπες και σάλτσες.
  • Κουρ-Μπουγιόν

    Κουρ-Μπουγιόν

    Αρωματικός ζωμός αποκλειστικά για θαλασσινά, με θρεπτικά συστατικά. 
  • Ματινιόν - Matignon

    Ματινιόν - Matignon

    Παρασκευή αρωματικών λαχανικών που χρησιμοποιείται για να εμπλουτίσουμε με θρεπτικά συστατικά σάλτσες, ζωμούς ή ένα κομμάτι κρέας.
  • Βούτυρο Ελιάς

    Βούτυρο Ελιάς

    Δείτε σε βίντεο πώς φτιάχνεται το βούτυρο ελιάς. Ιδανικό ορεκτικό σε ψωμάκια μπαγκέτας.
προηγούμενη σελίδα Σελίδα 3 από 4 επόμενη σελίδα
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!