Τοστ με Κοτόπουλο Μαρούλι και Ντομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, για να χρειαστεί λιγότερο χρόνο ψησίματος. Το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε ίσια τοστιέρα μέχρι να ροδίσει, αναλλακτικά το σωτάρουμε στο τηγάνι για τον ανάλογο χρόνο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κάθε φύλλο μαρουλιού στα δύο και τη ντομάτα σε λεπτές φέτες (με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι).

Βάζουμε σε κάθε τόστ το μαρούλι κάτω, τη ντομάτα και τέλος το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ή κόκκινο καυτερό πιπέρι και ψήνουμε στη τοστέρια μέχρι να ροδίσει το ψωμί του τόστ.

Αποσύρουμε, κόβουμε το κάθε τόστ στα δύο και σερβίρουμε.


Μικρά μυστικά: Είναι πολύ σημαντικό να κόψουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες έτσι ώστε να το ψήσουμε για μικρό διάστημα μεν, αποφεύγοντας το κίνδυνο μόλυνσης δε.

Συστατικά

(για 2 άτομα)
  • 4 φέτες ψωμί του τόστ
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 4 φύλλα μαρούλι γαλλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...