Κιμαδόπιτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ και τον "δουλεύουμε" λίγο με ένα πηρούνι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Μόλις γίνει διάφανο (κρεμμύδι) προσθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά. Προαιρετικά σβήνουμε με λίγο κρασί.

Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το πελτέ, το χυμό τομάτας, το νερό, τη κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με ξεσκέπαστο καπάκι μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά.
 
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Έτοιμος ο κιμάς...

(Δείτε στις Σχετικές Συνταγές πώς φτιάχνουμε κιμά, με αναλυτικές φωτογραφίες)
 
Λαδώνουμε με ένα πιπελάκι 3 φύλλα κρούστας, γεμίζουμε με τη μισή γέμιση και φτιάχνουμε μία στριφτή πίτα. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 3 φύλλα.
 
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, λαδώνουμε εξωτερικά τη πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα ή σαν ορεκτικό.

Συστατικά


(για μιά πίτα στριφτή)
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδια ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ. γλυκού τοματοπελτέ
  • ¼  πακέτο χυμό ντομάτας
  • 100 χλ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 φύλλα κρούστας
  • λίγο σουσάμι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...