Κτήμα Ράπτη-Νεμέα Ο.Π.Α.Π 2005

Τώρα που χειμώνιασε για τα καλά, μπορούμε πλέον να απολαύσουμε τα κόκκινα κρασιά που τόσο αγαπάμε!
 
Στο ξεκίνημα λοιπόν του οινικού ταξιδιού, η πρώτη μας στάση δεν μπορεί παρά να είναι η Νεμέα (στην οποία θα επιστρέφουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα) με το ξακουστό Αγιωργίτικο. Συγκεκριμένα, στο Λεόντιο, ένα χωριό 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Νεμέας στα σύνορα με την Αργολίδα, βρίσκουμε δύο αδέλφια τον Χρήστο και την Ελένη από την οικογένεια Ράπτη, οι οποίοι χρόνια τώρα μας χαρίζουν υπέροχα κρασιά άψογης ποιότητας σε πολύ καλές τιμές.
 
 Σήμερα λοιπόν ανοίξαμε μια Νεμέα Ο.Π.Α.Π. 2005 από το Κτήμα Ράπτη, την αφήσαμε να «αναπνεύσει» για μια ώρα και κατόπιν την σερβίραμε στα ποτήρια μας! Το βαθύ και σκούρο κόκκινο χρώμα του κρασιού μας προετοιμάζει για την συνέχεια….. Φέρνοντας το ποτήρι κάτω από την μύτη μας, δεν χρειάζεται να είμαστε έμπειροι γευσιγνώστες για να διακρίνουμε τα αρώματα της βανίλιας και των καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Το κάπνισμα του βαρελιού(αποτέλεσμα της 12μηνης παραμονής του κρασιού σε δρύινα βαρέλια) έδωσε μια φινετσάτη αρωματική επιπλέον νότα και μας έδωσε ακόμα ένα κίνητρο για να δοκιμάσουμε αυτό το μικρό διαμάντι!
 
Το κρασί είναι βελούδινο και πληθωρικό συνάμα, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν στην παλέτα μαζί με υποψίες κακάο  και λιαστής τομάτας, η δε επίγευση του είναι μακριά και ευχάριστη.

Το Αγιωργίτικο αγαπάει τα κρέατα και τα τυριά. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε σίγουρα δίπλα στις συνταγές μας Αρνάκι Γιουβέτσι, την ΚιμαδόπιταΧαλούμι με Λιαστή Τομάτα.
Τέλος σας παραθέτω στην ιστοσελίδα του Κτήματος, από την οποία μπορείτε να αντλήσετε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες : www.ktimarapti.gr    

 
Ματινα Νικολοπουλου
Τεχν.Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!