Αβοκάντο με Θαλασσινά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε καλά τα οστρακοειδή. Τα βράζουμε μαζί με λίγο καροτάκι και λίγο σέλινο αν έχουμε, και τα καθαρίζουμε.

Κόβουμε σε φέτες τις γαρίδες, στη μέση τα μύδια και θρυμματίζουμε το καβούρι ή το κόβουμε σε φέτες αν έχουμε δαγκάνες.

Μαρινάρουμε με αλάτι, αγγλική σάλτσα, ταμπάσκο και μπράντυ.

Πλένουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κοτσάνι και τα γεμίζουμε με τα θαλασσινά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κοκτέϊλ, ενσωματώνοντας τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το κονιάκ, το ταμπάσκο, το ουίσκι, το καγιέν και την αγγλική σάλτσα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Καλύπτουμε το αβοκάντο με τα θαλασσινά και τη σάλτσα κοκτέϊλ.

Ντεκοράρουμε με βρασμένη και καθαρισμένη γαρίδα και σερβίρουμε.

 
Μικρά μυστικά: Μετά το καθάρισμα του αβοκάντο το περνάμε λίγο από χυμό λεμονιού για να μη μας μαυρίσει.


H συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρεύοντας, οι βάσεις της μαγειρικής" ά τόμος, των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme, της σχολής Le Monde.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 τεμ. αβοκάντο ώριμα
  • 100 γρ. γαρίδες
  • 100 γρ. καβουρόψιχα
  • 50 γρ. μύδια (προαιρετικά)
Μαρινάδα:
  • Ταμπάσκο
  • Αγγλική σάλτσα
  • Μπράντυ
  • Αλάτι
Σάλτσα Κοκτέιλ:
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 20 γρ. κέτσαπ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κονιάκ
  • ταμπάσκο
  • λίγο ουίσκι
Γαρνιτούρα:
  • Γαρίδες βρασμένες


Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!