Ξινόχοντρος Κρήτης με Μανιτάρια Πιπεριά και Ντομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Προετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
 
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λωρίδες, τρίβουμε τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και σπάμε με τα χέρια μας τον ξινόχοντρο.
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με αλάτι και πιπέρι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
 
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε το ξινόχοντρο και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά. Σπάμε με τη κουτάλα το ξινόχοντρο που σεν έσπασε με τα χέρια μας.
 
Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
 
Το φαγητό αυτό για να είναι σωστό πρέπει στο τέλος να έχει μία πυκτή υφή, χωρίς πολλά ζουμιά.
 
Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 250 γρ. ξινόχοντρος
  • 4 μανιτάρια portobello
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι άνιθο
  • λίγο δυόσμο
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο Κρήτης
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι ξερό

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!