Σαλάτα με Χαλούμι και Ντρέσινγκ με Ελιές και Λεμόνι

Προετοιμάζουμε το χώρο εγασίας.

Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολάκι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη άκρη. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια καλά και αφαιρούμε κα την άσπρη ψίχα.
 
Κόβουμε το χαλούμι σε 16 κομμάτια τετράγωνα, πάχους 1 εκ. Τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, μέχρι να κάψει αρκετά. Βάζουμε το χαλούμι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
 
Τοποθετούμε κομμάτια χαλούμι και πορτοκάλι το ένα πάνω στο άλλο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Μικρά μυστικά: Το χαλούμι είναι ένα υπέροχο Κυπριακό τυρί που όταν τηγανιστεί παίρνει ένα ωραίο ξανθό χρώμα και αποκτά μαλακή υφή.

Συστατικά

(για 8 ατομικές σαλάτες)
 
  • 2 πορτοκάλια μέρλιν
  • 500 γρ. χαλούμι στραγγισμένο
  • 125 γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλκομμένος
ντρέσινγκ:
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι κάπαρη πλυμένη
  • ½ λεμόνι τουρσί, τη φλούδα
  • 2 κουταλάκια ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!