Γαλοπούλα Αμερικέν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τη γαλοπούλα. Τη κόβουμε στα τέσσερα και τη φιλετάρουμε αφαιρώντας κόκαλα και πέτσες. Τη λαδώνουμε ελαφρώς, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα.
 
Καθαρίζουμε. πλένουμε τις τομάτες και τα μανιτάρια. Τα λαδώνουμε ελαφρώς, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στο μαντολίνο σε σχήμα άχυρου ή λωριδίτσες μικρές.
 
Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 200ο C. Με το που ροδίσουν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με τομάτα, μανιτάρια και μπέϊκον, όλα ψημένα στη σχάρα και τις πατάτες πάϊγ (σχήμα άχυρου), ή όπως αλλιώς θέλουμε.
 


Συμβουλές:
Καλό πλύσιμο στις πατάτες μετά τη κοπή τους για να μή κολλάνε μεταξύ τους κατά το τηγάνισμα. Τη τομάτα μπορούμε να τη κόψουμε σε χοντρές ροδέλες, να τη περάσουμε από φρυγανιά, να τη λαδώσουμε και να τη ψήσουμε στη σχάρα.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρεύοντας, οι βάσεις της μαγειρικής" από τις εκδόσεις Les Livres Du Tourisme, της σχολής Le Monde.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ½ κιλό γαλοπούλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
για τη γαρνιτούρα:
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 μανιτάρια μεγάλα λευκά
  • 4 μικρές τομάτες
  • 600 γρ. πατάτες

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!