Κοτόπουλο Ποελέ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το καρότο (δείτε σχετικό βίντεο), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε σχετικό βίντεο), το σέλινο και το μπέικον.

Σε ένα ανάλογο σκεύος (γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο) βάζουμε τα υλικά που κόψαμε και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο.
 
Προσθέτουμε 2 κ. σούπας βούτυρο επάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C, για μία με μιάμιση ώρα. Προς στο τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και περνάμε τα υγρά από σουρωτήρι.
 
Παίρνουμε τα υγρά και αν θέλουμε μπορούμε να τα βράσουμε σε μία κατσαρολίτσα προσθέτοντας λίγο γλυκό κρασί Σάμου ή ζωμό κοτόπουλο, συνεχίζοντας το βρασμό μέχρει να δέσει η σάλτσα.

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ρίζες σέλινο
  • 3 φέτες μπέικον

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!