Πανακότα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα υλικά του α μίγματος (γάλα-ζάχαρη) μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει βράση, σε μέτρια φωτιά.

Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ξαναπάρει μία βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τα υλικά του γ μίγματος (κρέμα γάλακτος+βανίλια).

Βάζουμε το μίγμα μας σε ατομικά φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε τα ατομικά φορμάκια σε ζεστό νερό μέχρι το ύψος του γλυκού και αναποδογυρίζουμε.

Καλή όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
α μίγμα:
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 80 γρ. ζάχαρη
β μίγμα:
  • 4 φύλλα ζελατίνης
γ μίγμα:
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Συλβέστρος Δημήτρης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...