Πώς φτιάχνουμε μία σωστή μακαρονάδα κατά τον Ιταλικό τρόπο

Σε αυτό το βίντεο σας δείχνουμε πώς να κάνετε μία μακαρονάδα κατά τον ιταλικό τρόπο, που είναι και ο καλύτερος. Αν και μας πληγώνει ότι οι Ιταλοί την φτιάχνουν καλύτερα, πρέπει να το αποδεχτούμε και να μάθουμε από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο σας αποκαλύπτουμε τα μικρά και μεγάλα μυστικά που χρησιμοποιούν οι chef για να δημιουργήσουν μία σωστή ιταλική μακαρονάδα.

Είναι ευκολότερο για εσάς, στο σπίτι σας, να φτιάξετε μία σωστή μακαρονάδα παρά σε ένα εστιατόριο λόγω χρόνου... 

Παρακολουθείστε προσεχτικά το βίντεο και θα μάθετε να κάνετε μακαρονάδα, που και ο πιο απαιτητικός μακαρονάς θα απολαύσει. Το βίντεο είναι μεγάλο σε διάρκεια αλλά αξίζει το κόπο...

Η σάλτσα μαρινάρα που κάνουμε είναι απλά μία βάση για να σας δείξουμε τα μυστικά της μακαρονάδας, από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να δημιουργήσετε όποια άλλη μακαρονάδα θέλετε και με ότι ζυμαρικό θέλετε... Ο τρόπος είναι ο ίδιος... Τα υλικά αλλάζουν...

Καλά μαγειρέματα...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια (οποιοδήποτε ζυμαρικό)
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
βάση σάλτσας:
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. μύδια (μόνο τη ψίχα)
  • 4 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • λίγο πελτέ αραιωμένο με τις ντομάτες
  • 1 κ. σούπας τρίμα αυγοτάραχο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ούζο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!