Χορτόπιτα με Πιπεριά και Τυρί Φέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον άνηθο και το μάραθο και τα κρατάμε στην άκρη.
 
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα χόρτα, και τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν . Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Μετά 20 λεπτά βάζουμε όλα τα χορταρικά σε μία μπασίνα-μπολ και προσθέτουμε το αβγό, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη, τη πιπεριά Φλωρίνης και τα ανακατεύουμε καλά.
 
Λαδώνουμε 2-3 μεγάλα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τη γέμιση και από πάνω άλλα 3-4 φύλλα, και αυτά λαδωμένα.
 
Χαράσουμε σε μερίδες τη χορτόπιτα, τη διαβρέχουμε με λίγο αβγό χτυπημένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη...

  • Η συγκεκριμένη πίτα είναι ιδανική για πρωινό ή δεκατιανό.

Συστατικά

(για ένα ταψί)
  • ένα πακέτο φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • 1 αβγό
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 400 γρ. διάφορα χόρτα (μυρώνια, καυκαλήθρες, ρόκα)
  • 50 γρ. μάραθο
  • 1 κ. σούπας άνηθο
  • 1 κ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • λίγο σουσάμι
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!