Φασόλια Γίγαντες στο Φούρνο

Από βραδύς μουλιάζουμε τους γίγαντες στο νερό μαζί με τη σόδα και αλάτι. Ανακατεύουμε.

Την επόμενη αφού τους ξεπλύνουμε τους βράζουμε με λίγο λάδι και λίγο αλάτι (προσθέστε και λίγο σόδα ακόμα).

Μόλις πάρουν την πρώτη βράση , βγάζουμε τους γίγαντες από την κατσαρόλα τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε.

Τους βάζουμε πάλι σε νέο βραστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.

Αν και στην επόμενη βράση το νερό μας βγάζει πολύ αφρό και είναι βρώμικο, τότε επαναλαμβάνουμε τα προηγούμενα βήματα.

Αφού βράσουν και έχουν μαλακώσει ,τους στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί , προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά .

Συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μας ώστε να σκεπαστούν οι γίγαντες και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε τα υλικά μας παντού και να διαλυθεί ο πελτές της ντομάτας.

Ψήνουμε στους 230 βαθμούς περίπου για 1-1 ½ ώρα μέχρι να μείνουν οι γίγαντες μόνο με το λάδι τους και να φτιάξουν μια λεπτή κρούστα από πάνω.

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά όπως, σκόρδο ψιλοκομμένο, καρότα κομμένα ροδέλες, λουκάνικα σε ροδέλες , λίγη ζάχαρη, ρίγανη  κ.α
 
Καλή σας όρεξη.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Οι συνταγές της Γέρας"

Συστατικά

για 4 άτομα
  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας η 1-2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!