Μύδια Μαρινάτα με Πιπεριά Φλωρίνης και Μπούκοβο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τα μύδια σε άφθονο τρεχούμενο νερό με ένα σκληρό βουρτσάκι και αφαιρούμε τις τρίχες στο στόμιο. Ξεπλένουμε καλά.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μύδια σε μέτρια φωτιά.
 
Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και εν συνεχεία ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε με το λευκό κρασί πριν κάψει το σκόρδο.
 
Κλείνουμε το καπάκι προσθέτουμε αλάτι χοντρό και πιπέρι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν τα μύδια στα ζουμιά τους για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξαν.
 
Ταυτόχρονα φριάχνουμε τη μαρινάδα προσθέτοντας όλα τα υλικά, τη πιπεριά ψιλοκομμένη.
 
Με ένα μαχαιράκι ίσιο και κοφτερό αφαιρούμε τα μύδια από τα κελύφη και τα βάζουμε στη μαρινάδα.
 
Σε 6 ωρίτσες είναι έτοιμα και μπορούμε να τα κρατήσουμε για 10 μέρες.
 
  • Αν βάλεται τα μύδια στο ψυγείο καλύτερα να χρησιμοιποιήσετε ηλιέλαιο.
  • Ένας ιδανικός μεζές για τσίπουρο, ούζο ή τσικουδιά.
  • Ιδανικά και για τη νηστεία της Σαρακοστής

Συστατικά

(για 8 άτομα)
  • 1 kg. μύδια ζωντανά
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 150 ml. κρασί λευκό νησιώτικο
  • ½ μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο ελαίόλαδο
για τη μαρινάδα:
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 πιπεριές αποξηραμένες
  • 50 ml. ξύδι κόκκινο
  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!