Φιλανδικός Σολωμός με Γέμιση Τυριού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καρυκεύουμε το φιλέτο σολομού με αλάτι και πιπέρι.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το φιλέτο στη μέση οριζόντια. Ξεδιπλώνουμε τη σχισμή και απλώνουμε το τυρί μέσα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο άνηθο, το σχοινόπρασο και το θυμάρι πάνω από το τυρί.Τοποθετούμε πάνω στο σολομό 2-3 οδοντογλυφίδες.

Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε στους 200ο για 25 λεπτά.

Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Σερβίρουμε με βραστές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι
ΓΕΜΙΣΗ:
  • 160 γρ. τυρί Gouda σε φέτες
  • 20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • λίγο σχοινόπρασο
  • λίγο θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!