Φοντύ Τομάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως  στο βίντεο) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το σχετικό βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες).
 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά γίνουν τα κρεμμύδια διάφανα (σε αυτή τη φάση βγάζουν τη γλύκα τους). Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
 
Αφήνουμε να γλασάρει, σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ζάχαρη.
 
Εάν ξεχαστούμε και μας πήξει πάρα πολύ η σάλτσα, τότε προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.
 

Συστατικά

  • μισό κιλό τομάτες
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο
  • 10 γρ. πάστα τομάτας

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Διατροφικές Ετικέτες

    Στις μέρες μας η αναγραφή των διατροφικών πληροφοριών ενός τροφίμου είναι πλέον υποχρεωτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.