Αρνάκι με Φορμαέλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε καλά τα χορταρικά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μπούτι και κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μία  κατσαρόλα, για 5-6 λεπτά.

Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε τα χορταρικά στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας να μαραθούνε. Πουδράρουμε με λίγο αλεύρι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν  έτοιμ βάζουμε τις πατάτες και τις ελιές και αφήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά.

Το βάζουμε σε ατομικά πήλινα σκεύη, βάζοντας μία στρώση από πατάτες, από πάνω το κρέας, τα χορταρικά, τη σάλτσα και καλύπτουμε τη κορυφή με φορμαέλα την οποία την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και λίγο ρίγανη.

Ψήνουμε στο φούρνο γμέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Πουδράρουμε με λίγο μαϊντανο η άνηθο και σερβίρουμε.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπούτι αρνιού
  • 15 μαύρες ελιές
  • 5 κλωνάρια κρεμμύδι φρέσκο
  • 200 γρ. τυρί Φορμαέλα
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • μισό φλυτζ. λευκό κρασί
  • 1 κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθος, θυμάρι
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!