Αρνάκι στη Λαδόκολλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους το μπούτι του αρνιού. Μαρινάρουμε το κρέας με το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη για 1-1 ½ ώρα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβάκια και το κρεμμυδάκι σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους ή λωρίδες. Σπαμε τα σκόρδα και τα χτυπάμε στο γουδοχέρι ή στο μπλέντερ.

Στρώνουμε φύλλα λαδόκολλας, τα λαδώνουμε και μοιράζουμε το κρέας και τα άλλα υλικά μας σε ισόποσες μερίδες.

Αφού έχουμε βάλει τα υλικά μας τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα πούρου ή σαν ρολό. Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 150ο C για μία ώρα και μετά στους 180ο C για άλλη μιάμιση ώρα.

Σερβίρεται με τη λαδόκολλα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπούτι αρνιού
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 100 χλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. αρακά
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, βασιλικός ξερός

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!