Κοτόπουλο με Μπάμιες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.

Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε να μείνουν για περίπου ½ ώρα.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε κατσαρόλα. Τρίβουμε τις τομάτες στο τρίφτη στο χοντρό. Τις ρίχνουμε μαζί με το νερό στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα 2 κουταλάκια αλάτι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 15 λεπτά.
 
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπάμιες. Τις βάζουμε στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο χωρίς να ανακατέψουμε πολύ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 35 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο
  • ½ κιλό μπάμιες
  • ½ φλυτζ. βούτυρο η λάδι
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • ¾ φλυτζ. νερό
  • πιπέρι
  • ξύδι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!