Κρεατόσουπα με Λαχανικά και Σελινόριζα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, κύβους των 2cm. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα, το κολοκύθι, τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι το κρέας να βράσει, και ξαφρίζουμε κατα διαστήματα.
 
Μετά από περίπου 50 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τη  σελινόριζα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα γαρίφαλα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
 
Ελέγχουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 600 γρ. σπαλομπριζόλα μόσχου
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • μισή ρίζα σέλινο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 4 πατάτες
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • λίγο θυμάρι
  • 1-2 γαρύφαλλα

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...