Κοτόπουλο Φούρνου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το δένουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια (δείτε το σχετικό βίντεο), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε σχετικό βίντεο) και το σέλινο.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε και το δέσουμε σε ανάλογο ταψάκι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία-μιάμιση ώρα, προσθέτοντας και τα αρωματικά λαχανικά δηλαδή καρότο, κρεμμύδι και σέλινο.

Μετά το ψήσιμο το τοποθετούμε σε μία σχάρα.

Παίρνουμε τα υγρά του από το ψήσιμο, τα αρωματικά λαχανικά και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πράσο. Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
 
Ελέγχουμε τα καρυκεύματά μας και περνάμε από σουρωτήρι πιέζοντας να βγάλουν τους ζωμούς τους.

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • νερό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!