Τσιπούρα Σχάρας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.

Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τις τσιπούρες να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.
 
Αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε στη προθερμασμένη σχάρα. Κατα διαστήματα αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.
 
Όταν είναι έτοιμες από τη μία πλευρά (και μόνο τότε), τις γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαίντανό.
 
 
Μικρά μυστικά: Όταν βάλουμε τη τσιπούρα, αλλά και όλα τα ψαρια, πάνω στη καυτή σχάρα δεν τα περιεργαζόμαστε, τα αφήνουμε να ψηθούν, δεν τα πειράζουμε ειδικά στην αρχή γιατί οι πέτσες θα κολλήσουν στη σχάρα και θα καταστραφεί το ψαράκι μας. Αμαρτία....

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 τσιπούρες μεγάλες
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 10 γρ. δενδρολίβανο
  • 10 γρ. ρίγανη
  • 100 γρ. λαδολέμονο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...