Κριθαράκι με Κοτόπουλο στο Wok

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες (δείτε το βίντεο). Μετράμε το κρασί και τη σόγια.

Ξεκινάμε βάζοντας 4 λίτρα νερό να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα, κλέινοντας το καπάκι. Ταυτόχρονα ξεκινάμε και κόβουμε και μικρά κυβάκια το κοτόπουλο (ενάμιση εκατοστού), και τα αλάτατοπιπερώνουμε, προαιρετικά μπορούμε να τα περάσουμε και από πολύ λίγο αλέυρι.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο wok να ζεσταθεί και ξεκινάμε να σωτάρουμε το το κρεμμύδι για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Το νερό τώρα πρέπει να έχει αρχίσει να κοχλάζει, του βάζουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι μας, βράζουμε για όσο χρόνο λέει το πακέτο. Παράλληλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στο wok να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το λευκό κράσί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα πάντα σε μέτρια φωτιά.

Τώρα το κριθαράκι είναι έτοιμο λογικά, το στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το βρασμό και το προσθέτουμε στο wok.

Μόλις πιεί και το νερό το κοτόπουλο είναι έτοιμο και κλείνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο wok το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο τρίφτη στο χοντρό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ φλυτζ. κρασί λευκό
  • 2 κ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ζέτα Παπαϊωάννου
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!