Λατινοαμερικάνικη Φιέστα

Λατινοαμερικάνικη Φιέστα… Με έντονα χρώματα όπως έντονο τιρκουάζ, πράσινο του μοσχολέμονου και κίτρινο του λεμονιου. Εορταστικό στο πνεύμα αλλά ανεπιτήδευτο στην εμφάνιση. Πικάντικες, ξινές και ενίοτε γλυκές γεύσεις που μοιάζουν σύνθετες αλλά στην ουσία είναι πολύ απλές.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
  • Δύο μέρες πρίν:
    • Ετοιμάζουμε τα σοκολατένια μπισκότα
  • Το προηγούμενο βράδυ:
    • Ετοιμάζουμε το γκασπάτσο και τα κρουτόν. Το γκασπάτσο στο ψυγείο
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γαρίδες πεταλούδα ή τις αγοράζουμε έτοιμες
    • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Αϊόλι
    • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα από Τοματίγιο
    • Μαρινάρουμε το κρέας για τα Τάκος
  • Το ίδιο πρωί:
    • Στύβουμε τα μοσχολέμονα για τις μαργαρίτες
    • Τεμαχίζουμε τα υλικά για τις γαρίδες πεταλούδα
    • Ετοιμάζουμε το Γουακαμόλε
    • Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια με το χαμόν Σεράνο
  • Μία ώρα πριν:
    • Φτιάχνουμε τα κεσαντίγιας, αλλά δέ τα ψήνουμε ακόμα
    • Ψήνουμε τα κραμμύδια για τα Τάκος
    • Ετοιμάζουμε τις Μαργαρίτες
    • Σερβίρουμε το γκασπάτσο σε κούπες και τις βάζουμε στο ψυγείο
  • Μισή ώρα πριν:
    • Ψήνουμε τα κεσαντίγιας
    • Μαγειρεύουμε το κρέας για τα τάκος
    • Σερβίρουμε τα σοκολατένια μπισκότα
    • Σερβίρουμε τα σπαράγγια με το χαμόν Σεράνο
  • Την τελευταία στιγμή:
    • Ανακατεύουμε ξανά τις Μαργαρίτες και σερβίρουμε
    • Ψήνουμε τις γαρίδες πεταλούδα και σερβίρουμε
    • Βάζουμε τα κεσαντίγιας σε πιάτο
    • Βάζουμε τα τάκος σε πιάτο
    • Σερβίρουμε το γκασπάτσο με τα κρουτόν
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!
Τίτλος εκτύπωση
Εκτύπωση