Regina η βασιλισσα του ελαιολάδου

Είμαστε ακριβώς αυτό που κάνουμε. Αυτό που παράγουμε, που δημιουργούμε και προσφέρουμε. Το πώς μοιραζόμαστε με τους γύρω μας το χαμόγελό μας, τις ιστορίες μας, τη ζωή μας, τα αγαθά μας. Και αυτό είναι εξαιρετικό…
 
Reginaστα λατινικά σημαίνει βασίλισσα. Και δεν είναι τυχαίο που η εταιρία REGINA φέρει αυτό το όνομα. Είναι μία από τις λιγοστές ελληνικές εταιρίες με αφετηρία τη Μεσσηνία, με ιδιόκτητους ελαιώνες στο Δήμο Νέστορος Τριφυλίας, που έχει τόσο μεγάλη ιστορία στο χώρο του ελαιολάδου.

Από το 1935, που ο Λυκούργος Πολυχρονόπουλος παράγει και εμπορεύεται τυποποιημένο ελαιόλαδο, μέχρι σήμερα. Που η νέα γενιά της οικογένειας, με σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Γέρακα Αττικής, συνεχίζει: διαθέτει ένα άριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που μυρίζει φρέσκο καρπό ελιάς, ξαφνιάζει πικάντικα τον ουρανίσκο, ανατρέφεται με αναλλοίωτες αξίες και γνώση, στις οποίες το κοινό χαίρεται πάντα να επιστρέφει
 
 Ευλογημένος τόπος…
 
Τόπος καταγωγής της εταιρίας REGINA είναι η Μεσσηνία. Ένα μικρό κομμάτι γης, ευνοημένο από τη μορφολογία του εδάφους και από τις κλιματικές συνθήκες που φέρει τη γνώση των καλλιεργητών της για τη φημισμένη Κορωνέικη ποικιλία. Ελαιόδεντρα που δίνουν μικρό, στιβαρό καρπό και ανώτερης ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και τη σπάνια μαυρολιά που φύεται μόνο στην περιοχή.
 
… ευνοημένος καρπός!
 
Η Κορωνέικη είναι μία υψηλής ποιότητας ποικιλία που έχει αναγνωριστεί για το εξαιρετικά αρωματικό ελαιόλαδο που βγάζει. Διακριτικά αρώματα που παραπέμπουν σε μπανάνα ή πράσινο μήλο, αναμειγνύονται με τα άγουρα ή ώριμα αρώματα της φρέσκιας έκθλιψης, αφήνοντας μία ευχάριστη επίγευση σπιρτάδας, που συνοδεύεται από ανάλαφρη πικρή αίσθηση. 
 
 
Παρθένο ελαιόλαδο REGINA
Τίποτα λιγότερο από το εξαιρετικό
 
Το ελαιόλαδο REGINAδιαθέτουν στην αγορά ο Λυκούργος και ο Νίκος Πολυχρονόπουλος. Είναι ανώτερης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς, μελέτης, παράδοσης και πείρας, με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα:
 
  • Τίποτα δεν παρεμβάλλεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τον καρπό. Μαζεύεται με το χέρι, με φροντίδα, γνώση και σεβασμό στη φύση και μόνο με τους πατροπαράδοτους τρόπους.
  • Προκύπτει από την έκθλιψη του φρέσκου φρούτου της ελιάς μόνο με μηχανικά, φυσικά μέσα.
  • Έχει εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, γεγονός που σημαίνει πως οι συνθήκες καλλιέργειας, συγκομιδής, έκθλιψης, ελαιοποίησης και τελικά αποθήκευσης του ελαιόλαδου είναι εξαιρετικές.
  • Χάρη στα εδάφη των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της νότιας Πελοποννήσου, τις εποχιακές βροχές, το υψόμετρο και τον προσανατολισμό του ελαιώνα, την ποικιλία της ελιάς, έχει πλουσιότερο άρωμα και γεύση και χρυσοπράσινο χρώμα, που υποστηρίζουν άξια το χαρακτηρισμό «υγρός χρυσός».
 
Η ποιότητα, η αξία, η πλούσια γεύση, η φρεσκάδα, τα αρώματα, η υγεία, η απόλαυση είναι συνώνυμα με το όνομα REGINA.
 
 
REGINA
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
Η συσκευασία θυμίζει ελάχιστα τα κοινά και γνωστά ελαιόλαδα του εμπορίου. Ένα σκούρο υάλινο μπουκάλι minimalαισθητική και περιεχόμενο μοναδικής ποιότητας. Το Regina παράγεται στη δυτική Μεσσηνία από επιλεγμένες ελιές της Κωρονέικης ποικιλίας.
Έχει εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα (0 έως 0,5%, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που ορίζει αν ένα παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό), γεγονός που σημαίνει πως οι συνθήκες καλλιέργειας, συγκομιδής, έκθλιψης, ελαιοποίησης και τελικά αποθήκευσης του ελαιόλαδου είναι πιστοποιημένα εξαιρετικές. Εάν το δοκιμάσετε δύσκολα θα επιστρέψετε στα συμβατικά ελαιόλαδα.
 
Έτσι υπογράφει το καλό λάδι
 
Για τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου τους ο Λυκούργος και ο Νίκος Πολυχρονόπουλος εξελίσσονται. Μέσα από ένα τριετές πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Οργανοληπτική Αξιολόγηση των Παρθένων Ελαιολάδων, που πραγματοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς με βάση τον κοινοτικό κανονισμό 867/08.
 
Μάθετε να αναγνωρίζετε το καλό λάδι

Είναι θέμα εκπαίδευσης και εμπειρίας να μάθει κανείς να αναγνωρίζει οργανοληπτικά, με όλες τις αισθήσεις, τα θετικά στοιχεία της γεύσης του λαδιού. Το καλό λάδι είναι:
  • Φρουτώδες: προέρχεται από υγιείς και φρέσκιες ελιές, άγουρες, ή ώριμες, διεγείρει το σύνολο των γευστικοοσφραντικών αισθήσεων και γίνεται αισθητό από τη μύτη ή από το πίσω μέρος του ουρανίσκου. 
  • Πικρό: χαρακτηριστική γεύση ελαιόλαδου που προέρχεται από πράσινες ελιές ή από ελιές που αρχίζει να αλλάζει το χρώμα τους. Το πόσο ευχάριστο ή όχι είναι, εξαρτάται από την ένταση της γεύσης και από τα γούστα του καθενός.
  • Πικάντικο: χαρακτηρίζει λάδι που παράγεται στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου, κυρίως από ελιές που είναι ακόμα ανώριμες. Δημιουργεί έντονη κιναισθητική αίσθηση, καθώς απλώνεται σε ολόκληρη τη στοματική κοιλότητα και εξαλείφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δοκιμή, γεγονός που το ξεχωρίζει από το ταγγό ελαιόλαδο, του οποίου η αίσθηση διαρκεί και είναι δυσάρεστη.
 
 Γιατί λέμε όχι στο χύμα το ελαιόλαδο;
 
Το χύμα ελαιόλαδο, αυτό που έχει τις καλύτερες συστάσεις του γνωστού, του γείτονα, του συγγενή μας, σύμφωνα με πρόσφατες δειγματοληπτικές έρευνες, δεν είναι τόσο αγνό και ανόθευτο όσο νομίζουμε. 7 στα 10 δείγματα κρίθηκαν ακατάλληλα, λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας, αλλά και νοθείας, καθώς πολλοί μεσάζοντες, για εύκολο κέρδος, το αναμειγνύουν με σπορέλαια, νερό ή λάδια παλαιότερων ετών, κάνοντας τελικά το ελαιόλαδο που φτάνει στο τραπέζι μας όχι ευεργέτη αλλά βλαπτικό για την υγειά της οικογένειας.
 
Γιατί δεν κυκλοφορεί πλέον ελαιόλαδο σε 16κιλο τενεκέ;

Ο 16κιλος ήταν και πιθανά ακόμα είναι η προτίμηση του παραεμπορίου και των νοθευτών του ελαιολάδου που τον προωθούν σαν συμφέρουσα λύση σε χαμηλή τιμή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ειδικό κανονισμό που ισχύει από το 2003, κατάργησε το 16κιλο τενεκέ για να προστατεύσει την υγεία και την τσέπη των καταναλωτών. Νόμιμη διακίνηση ελαιολάδου γίνεται από τότε μόνο σε συσκευασίες έως 5 λίτρων.Γιατί λέμε ναι στο τυποποιημένο ελαιόλαδο;

Ο χρόνος ζωής του ελαιολάδου κυμαίνεται από 12 έως 18 μήνες. Άρα καλό ελαιόλαδο είναι εκείνο που έχει παραχθεί πρόσφατα, είναι δηλαδή της ίδιας χρονιάς. Η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του μπορούν να ελεγχθούν μόνο με τυποποιημένες διαδικασίες.

Τυποποιημένες διαδικασίες και ολοκληρωμένοι ποιοτικοί έλεγχοι πρέπει να χαρακτηρίζουν και κάθε στάδιο ζωής του ελαιολάδου. Από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του, μέχρι την ελαιοποίηση, τη συσκευασία και την αποθήκευσή του.

Μόνο με μια συσκευασία επώνυμου και τυποποιημένου ελαιολάδου μέχρι 5 λίτρα, καλά σφραγισμένη με πώμα ασφαλείας, μπορούμε να είμαστε ασφαλείς. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους ελέγχους που έχουν προηγηθεί, για τη γνησιότητα και την ποιότητα του ελαιολάδου που επιλέγουμε για εμάς και τους δικούς μας.
 
REGINA

Στο κατώφλι μιας νέας εποχής για την υγεία και τη διατροφή σας
Το REGINAέρχεται στην πόρτα σας με ένα απλό τηλεφώνημα!
 
Η οικογένεια των ελαιολάδων REGINA έχει τις προδιαγραφές να κατακτήσει τις καρδιές και τα τραπέζια όλου του κόσμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την παραγγελία σας και ωφεληθείτε.

Ανώτερης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε φιάλες του ενός ή δύο λίτρων και σε 5λιτρα δοχεία.
 
Απολαύστε το στο καθημερινό σας τραπέζι!


Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Τηλ: 210 6048084
Κιν: 6937358433
Κιν: 6937358435
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!