Τουρσί Αγγινάρας με Γαύρο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τις αγγινάρες, ταυτόχρονα έχουμε ετοιμάσει ένα μπολ ανάλογο με νερό και λίγο αλεύρι, τις τοποθετούμε μέσα αφού τις καθαρίσουμε για να μήν μαυρίσουν. Κατόπιν  τις βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
 
Τις στραγγίζουμε καλά, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στα έξι.
 
Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το γαύρο, τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή δοχείο μαζί με όλα υπόλοιπα υλικά.
 
Σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
 
Καλή σας όρεξη.

Συστατικά

  • 20 αγγινάρες φρέσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 φιλέτα γαύρου μαριναρισμένου
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ. σούπας κάππαρη
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • λίγο δενδολίβανο
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!