Κουνέλι με Κάρυ Πατάτες και Γάλα Καρύδας

Από τη προηγούμενη κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια και το μαρινάρουμε με το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το κρεμμμύδι και τα σκόρδα. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, το κρεμμύδι σε μισές χοντρές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
 
Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε με μία τσιμπίδα προσεχτικά το κουνέλι να τσιγαριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές, χωρίς να προσθέσουμε το χυμό τις μαρινάδας.
 
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και τσιγαρίζουμε για άλλα τρία λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε γρήγορα, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε τη μαρινάδα, τις πατάτες και νερό μέχρι να καλυφθεί το κουνέλι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχάρια, τις καυτερές πιπεριές ή σπόρους μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, το γάλα καρύδας και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματά μας. Βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αν θέλουμε μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
 
Καλή όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1,5 kg. κουνέλι Κρήτης
  • 700 γρ. πατάτες
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκόρδα
  • 2 κ. σούπας κάρυ μέτριο
  • ½ κ. σούπας τζίντζερ
  • 2 μπαχάρια
  • 3 πιπεριές καυτερές Ινδιών
  • 1 ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο Κρήτης

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!